Problemer i forbindelse med check-In

For meget bagage
Hvis du har fået pakket mere bagage end tilladt, vil du blive afkrævet betaling for de overskydende kg eller styk. I gamle dage kunne der handles lidt, men mange flyselskaber kører i dag benhårdt efter reglerne. Proceduren er altid kontant afregning inden udlevering af boarding pass.

Ingen plads tilbage
I visse tilfælde er det ikke muligt for check-in agenten at tildele dig et nummereret sæde, men han vil henvise dig til gaten, hvor den endelige fordeling af pladser foregår.

På dit boarding pass vil der typisk stå "SEAT AT GATE". Situationen opstår, når flyets pladser er tæt på at være udsolgt, og når mange af passagererne tidligere har checket ind fra andre lufthavne. I de tilfælde er check-in computeren programmeret til at "frede" de sidste sæderækker, således at personalet i gaten bedre har mulighed for at løse det puslespil, der opstår, når børnefamilier eller andre skal have plads sammen. Henvend dig til gatepersonalet i god tid for at få pladser sammen.

For sent!
Check-in personalet kender til vækkeure, der ringer for sent, og parkeringspladser der ikke findes. Som udgangspunkt vil de gøre alt for at hjælpe, hvis det kun drejer sig om få minutter. Check-in agenten vil kontakte gaten, om tilladelse til at checke ind. Hvis du har bagage vil svaret ofte være et afslag, da selskabet ikke kan garantere, at bagagen når flyet, og ikke efterfølgende er interesseret i at eftersende bagagen. Desuden er det et lovkrav, at bagagen følger passageren.

Pas på tyven

Tyvene ved, at flypassagerer ofte er travle og stressede. Specielt check-in fasen er "farlig", og her skal du altid have fysisk kontakt med din håndbagage. I tilfælde af tyveri er det vigtigt, at du råber tyven an - det lægger forsikringsselskaberne meget vægt på i forbindelse med din anmeldelse.
© Copyright 2008-2014 Rejser.Net