Vigtigt Når Du Checker Ind

Vis alle flybilletter. For at kunne servicere dig bedst muligt har check-in agenten brug for at vide, hvor langt du rejser med fly og hvilke billetter du har. På den måde sikrer du dig, at bagagen sendes til sidste lufthavn på rejsen. Fejl opstår typisk, når passageren kun fremviser billet til første del af rejsen.

Toldbehandling
Hvis du skal mere end et stræk, så spørg check-in agenten, hvor du skal toldbehandle din bagage. Langt de fleste lande tillader at bagage transiterer uden toldbehandling, når blot du skifter fly og fortsætter til et andet land. Fortsætter rejsen derimod til en indenrigslufthavn, skal bagagen enten toldbehandles ved første ankomst i pågældende land eller ved rejsemålet. Ved rejser til USA foregår toldbehandling altid ved første ankomstlufthavn uanset videre rejsemål.

Kvittering
Tjek selv at du for hvert stykke indleveret bagage, har modtaget en bagagekvittering. Kvitteringen sættes enten bag på billetten eller i billetomslaget.

OBS: Vær opmærksom på at pas, billetter, penge, og medicin er i din håndbagage.

Specielle ønsker
Hvis du har et bonuskort, eller du har bestilt special meal, assistance eller anden service, er det en god ide at spørge til, om det fremgår af reservationen. Skulle der være en svipser, kan du enten bede check-in agenten eller det nærmeste servicecenter om at rette fejlen.

Klapvogne
Du kan altid medbringe en mindre klapvogn helt ud til flyet. Hvis flyet ikke er fyldt op, vil du i mange tilfælde kunne få klapvognen med ind som håndbagage - ellers bliver den lastet sammen med den øvrige bagage. Nogle selskaber tilbyder, at der sættes en såkaldt doortag på klapvognen, det betyder at den vil blive leveret ved gaten når du ankommer. Store barnevogne skal derimod checkes ind som anden bagage.

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS