Flybilletter - Hvad betaler du for?

For almindelige mennesker er flybilletter ofte mystiske og ugennemskuelige. Med vores informationswebsite Rejser.Net skulle du gerne være i stand til at gennemskue, hvad det hele drejer sig om.

Rejseklasser - kiks eller kaviar

Læs om forskellen på økonomiklasse og rejseklasse - man får som regel, hvad man betaler for. Måske har du bemærket, at der ofte står "M Class" på en økonomibillet? Men vidste du, at en del af luftfartspersonalet ofte omtaler denne rejseklasse som "Monkey Class" - altså abeklasse.

Prisklasser - frihed eller restriktioner

Den billigste billet kan ofte ikke laves om, når først den er bestilt - hvorimod en Business class billet kan vælge mellem afgange, alt efter hvad der nu lige passer forretningsmanden bedst.

Skatter og afgifter på billetter

Den pris, forbrugeren betaler for en flybillet, indeholder ud over betaling for transporten tillige afgifter og skatter, som flyselskaberne opkræver på vegne af myndighederne i de lande/lufthavne, som flybilletten vedrører.

Refusion af billetten

Hvis du skal havde refunderet din ubenyttede flybillet, inkluderer dette automatisk skatter og afgifter - læs mere om refusion af flybilletter her på Rejser.Net.

Billetter og gyldighed

Kan du gyldigt overdrage din flybillet til andre? Hvorledes forholder det sig rent juridisk med en billet? Hvad er det for noget?

Hvis billetten bliver væk

Mister du din flybillet, men kan du dokumentere, at du har bestilt og betalt denne billet, for eksempel i form af fremvisning af en kvittering eller et reservationsnummer, kan rejsebureauet eller flyselskabet umiddelbart udstede en erstatningsbillet.

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net