Hvor Sikkert Er Det At Flyve?

I de sidste 10 år har antallet af passagerer, som er omkommet i ulykker med et kommercielt luftfartsselskab været uændret på mellem 800 og 1100 om året på verdensplan. Dette på trods af, at trafikken i samme periode er steget gennemsnitligt 5% om året. I år 2006 nåede antallet af rejsende på ca. 2.1 milliarder passagerer.

Kilde: ICAO, Aviation Safety Network Foundation

En amerikansk statistik fra Flight Safety Foundation viser at en passager, som flyver indenrigs i USA med tilfældigt udvalgte flyselskaber, skal flyve en gang hver dag i 19.000 år før han omkommer i en flyulykke. Et mere generelt tal, udarbejdet af Boeing fabrikkernes afdeling for statistik og flyvesikkerhed, angiver at der på verdensplan sker 1,6 ulykke for hver 1 million flystart med et kommercielt jetfly.

Sammenlignet med bilkørsel I løbet af 6 måneder dør ca. 21.000 bilister på de amerikanske motorveje, det tal svarer omtrent til det samlede antal omkomne passagerer i den kommercielle flyvnings 60 års historie. Sammenligner vi flyvning med bilkørsel målt på antallet af befordrede kilometer, er kommerciel flyvning ca. 25 gange så sikkert som bilkørsel.

Kilde: U.S national safety Council, The Boeing Company

LINK: Verdens flyselskaber- sikkerhed (Airsafe.com)

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS