Helbred og flyrejser

Miljøet, som et jetfly befinder sig i ved marchhøjde - ca. 11 km -, er uforeneligt med liv: Temperaturen er omkring minus 55 °C, og trykket så lavt, at et menneske ikke kan trække vejret. Ved hjælp af teknologien er miljøet inde i flyet gjort fysiologisk acceptabelt, men perfekt er det ikke. Kabineluftens niveau af ilt, tryk og fugtighed er mindre, end vi er vant til, og ved flyets op - og nedstigning samt drejning udsættes vi for unaturlige trykændringer og sansestimuli. Flyver vi tilmed langt og på tværs af tidszoner, generes vi af mangel på bevægelse, samtidig med at vort biologiske ur slås ud af takt.

Kabinetryk og påvirkninger

Nedenfor kan du læse om, hvorledes man bør forholde sig til flyrejser, når man for nyligt har fået foretaget en maveoperation. Har mellemørebetlændelse eller en forkølelse. Har været på dykkertur eller har tandsmerter. Hvad hvis man før afrejsen har bevæget sig fra lavland til højland - kan man få højdesyge? Læs mere nedenfor.

Komfort i kabinen

Luften i et fly er lige så tør som luften i Sahara - drik vand og rigeligt af det. Specielt passagerer på billige rejseklasser kan desuden opleve gener fra den ringe bevægelsesfrihed - her kan du læse om, hvordan du bedst modvirker disse gener ved flyvning over lange afstande. Har du tendens til at blive køresyg, kan det være du også bliver luftsyg. Læs mere herom via linksene nedenfor.

Tidszoner og jetlag

Når man rejser over mange tidszoner, kan man opleve jetlag og søvnløshed - på Rejser.Net kan du finde mere information herom, herunder mulige behandlinger af jetlag.

Graviditet og sygdom

Nedenfor kan du læse om transport af gravide og passagerer med sygdom.

Flyveskræk

Flyskræk er udbredt på¨trods af, at det statistisk set er meget sikkert at flyve - læs mere om flyskræk og behandling heraf nedenfor.

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net