Helbred Og Flyrejser

Miljøet som et jetfly befinder sig i ved march højde - ca. 11 km - er uforeneligt med liv: Temperaturen er omkring minus 55 C og trykket så lavt, at et menneske ikke kan trække vejret. Ved hjælp af teknologien er miljøet inde i flyet gjort fysiologisk acceptabelt, men perfekt er det ikke. Kabineluftens niveau af ilt, tryk og fugtighed er mindre end vi er vant til, og ved flyets op - og nedstigning samt drejning udsættes vi for unaturlige trykændringer og sansestimuli. Flyver vi tilmed langt og på tværs af tidszoner, generes vi af mangel på bevægelse samtidig med, at vort biologiske ur slås ud af takt.

Kabinetryk og påvirkninger

Nedenfor kan du læse om hvorledes man bør forholde sig til flyrejser når man for nyligt ahar fået foretaget en maveoperation. Har mellemørebetlændelse eller en forkølelse. Har været på dykkertur eller har tandsmerter. Hvad hvis man foør afrejsen har bevæget sig fra lavland til højland - højdesyge? Læs mere nedenfor.

Komfort i kabinen

Luften i et fly er lige så tør som luften i Sahara - drik vand og rigeligt af den. Specielt passagere på billige rejsekalsser kan desuden opleve gener fra den ringe bevægelsesfrihed - her kan du læse om hvordan du bedst modvirker disse gener ved flyvning over lange afstande. Har du tildens til at blive køresyg kan det være du også bliver luftsyg. Læs mere herom via linksene nedenfor.

Tidszoner og jetlag

Når man rejser over mange tidszoner kan man opleve jetlag og søvnløshed - her på Rejser.Net kan du finde mere information herom, herunder mulige behandlinger af jetlag.

Graviditet og sygdom

nedenfor kan du læse om transport af gravide og passagere med sygdom.

Flyveskræk

Flyskræk er udbredt på¨trods af at det statistisk set er meget sikkert at flyve - læs mere om flyskræk og behandling heraf nedenfor.

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS