Bonus & flyrejser

Bonuskortet, også kaldet Frequent Flyer Card, er flyselskabernes effektive forsøg på at gøre kunden opgraded til Business class. Mange selskaber inddeler deres bonuskort i tre niveauer (et standard, et mellem og et eliteniveau). Jo flere point, der optjenes, desto højere rang får bonuskortet, hvilket giver endnu flere fordele, såsom større bagagekvote, adgang til lounges i lufthavne samt særlig prioritet på venteliste. Det koster ikke noget at melde sig ind i et bonusprogram, og man kan være medlem hos flere forskellige flyselskaber på en gang. Alt afhængig af, hvor ofte der flyves, og med hvilke selskaber, bør du undersøge, hvad bonusprogrammerne kan tilbyde. Det er ikke nok at fokusere på, hvor mange point, der kan opspares, men tænk over hvordan de efterfølgende kan benyttes. Her er nogle punkter, man bør være opmæærksom på:

  • Hos hvilke andre flyselskaber og leverandører (biludlejning/hotel/kreditkort) kan der optjenes og bruges points. Er disse relevante i forhold til dit rejsemønster?
  • Er der nogen deadline for, hvornår optjente point skal benyttes? Hvor mange point skal løbende optjenes for eventuelt at beholde en status som elitemedlem?
  • Udbyder selskabet bonuspladser på de rejsemål, du er interesseret i. I hvilke perioder og hvor mange pladser?

TIP: Det er altid en god ide at gemme billetkvitteringen eller den del af boarding passet, hvorpå sædenummeret står. I tilfælde af, at points ikke er blevet registret, eller hvis den månedlige bonusopgørelse ikke stemmer, skal der blot indsendes kopier af ovennævnte til flyselskabets bonuskontor.

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net