Service

Selv på korte flyvninger gør flyselskaberne meget ud af at have et serviceprogram, spændende fra kaffe/te og småkager til varme måltider, desserter, drinks samt filmforevisning.

Denne service er en pacificeringsstrategi i erkendelse af, at det er unaturligt for menneskene at sidde tæt sammen og fastspændt i et tyndt aluminiumstrør 11 km over jorden. En sød og venlig stewardesse, et glas vin og en ret mad kan lette stemningen og inducere en følelse af naturlig hverdag.

Hos de traditionelle flyselskaber har det i mange år været standart at forplejningen herunder drinks er inkluderet i billetprisen, imidlertid har den skrappe konkurrence fra lavprisselskaberne fået nogle af de traditionelle selskaber til at følge trop med egenbetaling - dog kun på kortere ruter. Blandt charter og lavpris selskaber skal du altid forvente selv at betale.

Maden som bliver serveret er måske ikke 5-stjernet i smag, men den er tilberedt efter alle kunstens regler, hvad angår hygiejne og holdbarhed.

Det vil være en katastrofe, hvis et par hundrede passagerer midt over Atlanterhavet pludselig bliver syge med opkastninger, mavekrampe og diare. Af sikkerhedsmæssige grunde får kaptajnen og styrmanden aldrig den samme ret mad.

Kedsomhed
Det største problem ved længere flyvninger er kedsomhed, særligt for de yngste årgange. Næsten alle flyselskaber har dog "børnepakker" ombord, som indeholder legetøj. Pakken udleveres gratis af kabinepersonalet.

På de moderne langdistance fly vil du i dag finde videospil og film på din egen skærm i stoleryggen foran.

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS