Mobiltelefon på rejsen

Muligheden for at bruge din GSM mobiltelefon på rejsen bliver dag for dag større. I øjeblikket kan du via såkaldte roaming-aftaler ringe internationalt fra mere end 100 lande. GSM 900/1800 er det mest udbredte mobiltelefoni system i verden. Systemet er udbredt i Europa, Mellemøsten, Sydøstasien, Sydamerika og Australien/New Zealand.

I USA og Canada bruges en anden variant af GSM systemet, hvor der sendes med 1900 MHz. Du kan dog medbringe dit SIM-kort og indsætte det i en "1900 model", som du kan leje i visse lufthavne eller via lokale forhandlere. Hvis du ofte rejser til USA/Canada, kan du også vælge at købe en såkaldt TRI-band GSM telefon, som kan operere med begge systemer. (900/1800 samt 1900)

Hvis du skal bruge din mobil til international telefoni, skal du være opmærksom på, at du både betaler for at ringe og for at modtage opkald. Her gælder, at det næsten altid er billigere at modtage end at foretage opkaldet. For opdateret information kan du tjekke udlandspriserne på din teleoperatørs hjemmeside. Som supplerende information om emnet, anbefales Forbrugerstyrelsens hjemmeside www.forbrug.dk, samt Telestyrelsens prisguide: IT Borger - Teleprisguide

TIP: Via mobilens telefonsvarer kan du henvise alle, der ringer til at kontakte dig via SMS, som er klart den billigste løsning.
© Copyright 2008-2014 Rejser.Net