Book En Flybillet Gennem Flyselskabets Salgskontor

Flyselskaberne har deres egne rejsebureauer, kaldet salgskontoer. Disse findes næsten altid i de lufthavne, som selskabet beflyver samt tilhørende byer. Ofte benævnt som Airport office og City office. Salgskontorerne er bemandet af personale fra pågældende selskab eller dets partner airline.

Salgskontorernes fordele er, at de har større ekspertise, når det gælder specielle forhold ved flyselskabet og dets partner airlines. Fx optjening af bonus point, priser på overvægtsbagage samt regler for transport af kæledyr, cykel mm. Salgskontorerne er som regel lettere at komme i kontakt med i kraft af 24 timers hotline og de har en bedre repræsentation i større lufthavne og byer. Dette kan være til hjælp, hvis billetten skal ændre eller refunderes. Fx kan en fleksibel billet udstedt af SAS salgskontor i Københavns lufthavn uden videre refunderes af SAS by kontor i Tokyo. I forbindelse med kampagner eller åbning af nye ruter ses ofte, at selskabets salgskontorer med eneret kan tilbyde meget billige billetter.

På minus siden tæller at betjeningen kan være mindre personlig og forretningspræget. I sagens natur er salgskontorerne tilbøjelige til at tage udgangspunkt i selskabets eller partner airlines rutenet, når der bookes. Da salgskontorernes ekspertise således er samlet omkring en mindre del af rejsemarkedet, har de ikke samme erfaring, som rejsebureauerne i at spille på alle "tangenter", når kunden skal tilbydes de bedste og billigste billetkombinationer.

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS