Tips Om Biludlejning - Lej en Bil

Når du skal leje bil i udlandet bør du - så vidt muligt - reservere den hjemmefra. Det kan gøres hos udlejningsfirmaer som Europcar, Avis og Hertz, der er repræsenteret internationalt.

Det er som regel en billigere løsning når du kombinerer bil lejen med flybilletten, her gælder som med flybilletten: Jo før du bestiller des billigere. En fordel ved at bestille hjemmefra er at du i kraft af dansktalende personale langt bedre kan få vejledning om priser og forsikringer.

Når du bestiller bil hjemmefra er den pris du får opgivet inkluderet skatter og som regel forsikringer. Forsikringen består af en kasko- og ansvarsdel, som er valgfri, men som du absolut ikke bør undlade. Nogle udlejningsfirmaer tilbyder derudover forskellige tillægsforsikringer såsom tyveri og ulykke. I de tilfælde skal du nøje få forklaret, hvad de dækker, og sammenholde det med de forsikringer du har i forvejen.

Bilforsikrings Termer

ANSVAR: THIRD PARTY LIABILITY

KASKO: COLLISION DAMAGE WAIVER / INSURANCE

SELVRISIKO: DEDUCTIBLE

Hvis rejsens program ikke ligger helt fast, så husk at spørg hvad det koster at forlænge bilens leje samt prisen for at aflevere den et andet sted - så er du forberedt. Er der andre end dig, som skal køre bilen, er det yderst vigtigt at få dem skrevet ind i udlejningskontrakten, da forsikringen ellers kan bortfalde. Vær her opmærksom på, at mange udlejningsselskaber stiller minimumskrav til førerens alder og erfaringsniveau. I USA er det eksempelvis standard, at du mindst skal være skal være fyldt 21 år og have haft kørekort i 1 eller 2 år og er du under 25 opkræves et ekstragebyr.

Hvis du allerede er på rejsemålet og skal leje bil, vil de lokale udlejningsfirmaer, som regel være billigere end de "store". Men skal du køre langt, er du bedst tjent med et stort velrenommeret firma, som i kraft af større servicenetværk og flere filialer har bedre mulighed for at hjælpe i tilfælde af punktering, biltyveri, ulykke mm.

Vær forberedt på, at den pris, du får opgivet hos selskaber i udlandet, altid er en del mindre end den slutregning, du vil blive præsenteret for. Selvom du beder om en pris "inklusive det hele" er det reglen snarere end undtagelse, at de mest obskure gebyrer, afgifter samt skatter bliver påført regningen. Klog af mange års erfaringer har jeg lært at multiplicere den umiddelbare pris, jeg får opgivet med 1,5 så plejer pengene at passe og jeg slipper for grimme overraskelser.

Efterfølgende bør du altid afstemme dine kontoudtog fra kreditkortet med udgiften for bil leje. Selskaberne kan godt finde på at efterdebitere dit kort, hvis de skønner, at du ikke har fyldt tanken op eller du afleverede bilen en time for sent.

TIP: Det er bedst at aflevere bilen med tanken fyldt op, mange firmaer tager ublu brændstofpriser sammen med et gebyr for at fylde tanke op for dig.
© Copyright 2008 Rejser.Net ApS