TOLDEN

Ligesom paskontrollen, kan tolden være delt op i separate ekspeditioner, fx EU eller ikke EU land.

På papiret hedder det sig at der ikke længere er fast toldkontrol mellem EU landene, men i praktisk foretager tolderne stikprøvekontroller, da der stadig er begrænsninger på mængden af spiritus og cigaretter.

Ydermere er tolden opdelt i en rød og en grøn udgang. Den røde indgang skal bruges, hvis du har noget at fortolde (cigaretter spiritus) eller noget du skal anmelde (dyr, planter eller våben).

Samtidig er den røde indgang der, hvor du skal henvende dig, hvis du er i tvivl om noget af det du rejser med, må indføres. Risikoen er store bøder.

Hvis du går gennem den grønne udgang og bliver udpeget til nærmere kontrol, er det jo ingen skændsel, men irriterende hvis tiden er knap.

Første spørgsmål fra tolderen er, hvorfra du kommer, derpå om du har noget at fortolde. Svar prompte og sanddru, hvorpå du selv gør anslag til at åbne bagagen. Dette får tolderen i mange tilfælde til at verfe dig videre og på ny rette blikket mod efterfølgende passagerer.

TIP: I bunden af siden her er der et link til Toldreglerne hvor du kan læse om de danske told og indførselsregler, herunder kvoter på spiritus og cigaretter samt indførselsrestriktioner på hunde og katte, våben, eksotiske souvenirs mm.
© Copyright 2008 Rejser.Net ApS