Flybilletten - En Kontrakt Om Befordring

Din flybillet er set med juristens øjne en "kontrakt om befordring", som træder i kraft i det øjeblik du møder op i lufthavnen og checker ind. Fra da af påtager pågældende flyselskab ansvaret for, at du bliver transporteret frem til sidste lufthavn ifølge billetten.

En billet - flere flyskift: Hvis billetten indgår i en serie af andre billetter, evt. fordelt på flere selskaber, er du sikret transport frem til den sidste lufthavn ifølge billetserien, såfremt billetterne er del af samme billetudstedelse. I praksis ses det ved at billetterne er udstedt i ét hæfte og at billetternes kuponnumre er fortløbende.

Separate billetter: Er din rejse derimod baseret på flybilletter som er udstedt separat, fx i to eller flere billethæfter, gælder "kontrakten" kun for hver enkelt billet, uafhængigt af andre billetter. Bliver du eksempelvis forsinket af flyselskab A, således at du ikke når flyselskab B. Vil Selskab A henholde sig til at de har opfyldt deres del af aftalen. Separate flybilletter vil flyselskab A betragte som "arrangementer uden for deres kontrakt om befordring".

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS