Eftersøgning Af Bagage

Når du konstaterer et problem med bagagen, skal du rette henvendelse til det sidste flyselskab, som har transporteret din bagage. Dette Selskab er ansvarlig for manglende bagage eller skade derpå - også selvom flere selskaber har været involveret i transporten, og at man derfor ikke kan vide, hvem "synderen" er.

Når bagagen ikke er dukket op efter din ankomst, har flyselskabet pligt til at iværksætte en eftersøgning, og efterfølgende bringe bagagen ud til din adresse. Flyselskabet har ikke pligt til at kompensere økonomisk for de umiddelbare konsekvenser af manglende bagage. Men det er gængs praksis, at passagerer, som har mistet bagage på udrejsen, bliver kompenseret med et beløb eller en toilet taske.

Hvis Bagagen ikke er fundet indenfor 21dage, kan du ifølge Warszawa konventionen kræve at få bagagen erstattet med 20USD pr. kg. Det er op til flyselskabet at notere, hvor meget bagage du har checket ind, enten fremgår det af bagage kvitteringen eller af billetkvitteringen. Hvis det ikke er skrevet nogen steder, kan du kræve erstatning for samtlige kilo i din bagagekvote. Hvis du har mistet flere kilo end din kvote, skal du kunne fremvise en kvittering for betaling af ekstra vægt.

NÅR BAGAGEN EFTERSØGES

De fleste af *verdens flyselskaber benytter sig af en verdensomspændende elektronisk opslagstavle kaldet "worldtracer" - Det er her de strandende bagagestykker bliver fremlyst og forsøgt parret med rette ejermand.

I praksis foregår det ved, at ejermanden sammen med en repræsentant for flyselskabet indtaster en "jeg søger annonce" - herunder noteres særlige kendetegn såsom bagage kvitteringsnummer, adressemærkat samt bagagens farve, form og indhold. På samme måde bliver efterladte stykker bagage fra andre lufthavne anmeldt til worldtracer som en "jeg har annonce".

Worldtracer forsøger hele tiden at sammenligne de forskellige annoncer - når to annoncer har en hvis grad af lighed - sender systemet besked ud til parterne, som så tager direkte kontakt.

* Mange regionale flyselskaber i 3. verdenslande abonnerer af økonomiske grunde ikke på "worldtracer" systemet, hvorfor mistet bagage fra disse egne af verden kan tage måneder og halve år at lokalisere.

© Copyright 2008 Rejser.Net ApS