Hvad Kan Jeg Gøre Når Mit Fly Er Forsinket?

Når en forsinkelse bliver annonceret skal du som det første prøve at identificere forsinkelsens årsag og natur - her findes to kategorier, "Den uforudsete" og "Den kalkulerede". Her gælder, at du har de bedste kort på hånden, hvis du rejser på en fleksibel billet og kun har håndbagage.

"Den uforudsete"
Her vil årsagen typisk være at teknisk personale, kort før afgang finder fejl på flyet. Afvent først gatepersonalets annoncering. Det tager typisk 5-10 minutter før personalet får information om, hvilke løsningsmodeller der arbejdes med (ombytning til nyt fly, reparation af flyet, eller aflysning). Spørg til, om selskabet har identificeret problemet og med stor sikkerhed ved hvornår det er løst, eller om man på skrømt annoncerer en ny afgangstid, som måske vil blive udskudt af flere omgange - en såkaldt "krybende forsinkelse". Er der tale om en krybende forsinkelse, gør du bedst i at tage sagen i egen hånd. Brug ventetiden på at undersøge, hvilke andre afgange der findes som kan bringe dig frem. Benyt eventuelt selskabets fartplan, som altid er praktisk at have med eller kontakt et service center og hør om muligheder for ombookning. Vær opmærksom på, at krybende forsinkelser er af uforudsigelig natur, og at ombordstigning med kort varsel kan annonceres. Hvis personalet i gaten med stor sikkerhed garanterer den nye afgangstid, og den ikke ligger urimeligt langt ude i fremtiden, gør du bedst i at følge det gamle råd, "man ved man har, men ikke hvad man får". Betyder forsinkelsen at du mister et tilslutnings fly - så gør med det samme opmærksom på det og spørg, hvilke alternativer selskabet kan tilbyde dig.

"Den kalkulerede"
Når en forsinkelse kendes på forhånd, skyldes det som regel, at et fly lander sent, eller at teknisk personale i god tid har meldt, at flyet kommer sent fra hangaren. I de tilfælde er det sandsynligt, at flyselskabet har godt styr på hvilke af deres passagerer der eventuelt vil miste deres tilslutningsfly, og på den baggrund allerede har foretaget ombookninger, som på forhånd kan ordnes hos et servicecenter. Da selskabet med rimelig sikkerhed ved, hvornår flyet kan afgå, har du bedre mulighed for at afveje, om det kan betale sig at søge alternative muligheder, og du kan med større sikkerhed informere eventuelle venner, familie, eller forretningsforbindelser, der venter på destinationen.

Når Lufthavnen Er Kaotisk

Hvis lufthavnen er ramt af snestorm, og alt syner kaos med alen lange køer foran servicecentrene, kan du overveje følgende tips:

  1. Spring køerne over - brug i stedet telefonen og kontakt selskabets billetbestilling eller kundeservice for ombookning og information. (se fartplanen for relevante telefonnumre)
  2. Lufthavnskaos sent på dagen betyder ofte udsolgte hoteller senere på aftenen. Bestil tidligt, så du er sikret en seng.
  3. Slap af - der er ting du kan påvirke, og ting du ikke kan.
© Copyright 2008 Rejser.Net ApS