Flybilletten

Når du modtager billetten, bør du checke efter at navn, sted, afrejsetidspunkt samt dato er som aftalt med rejseagenten. Især er det vigtigt, at dit navn er korrekt, for du kan få problemer ved pas- eller sikkerhedskontrollen. I tilfælde af en ulykke er du ikke dækket af flyselskabets ansvarsforsikring, hvis det ikke er dit navn, som står opført på flyets passagerliste. Samtidig er det en god ide at skrive billetnummeret ned. I tilfælde af, at du mister billetten vil det lette ekspeditionen væsentligt, hvis selskabet skal udstede en erstatningsbillet.

På bagsiden af din flybillet, eller som del af dens omslag, finder du en par siders tekst skrevet med småt, som stadfæster de vilkår, som du ved benyttelse af billetten indlader dig på. Teksten er ikke den mest sindsoprivende læsning, man kan forestille sig - men den forklarer "spillereglerne" for transporten og omfatter typisk følgende kategorier:

Ansvar: Hvad er flyselskabets ansvarsbegrænsning i tilfælde af personskade eller bortkommen bagage mm. (læs mere herom i afsnittet om "problemer")

Bagage: Hvad er de maksimale dimensioner og vægt for henholdsvis bagage i lastrum og kabine. Hvilke effekter betegnes som farlig bagage, og hvilke transporteres på eget ansvar mm. ?

Transport: Hvornår skal jeg senest møde op til check-in for ikke at blive afvist. Hvilken kompensation kan jeg forvente, hvis flyet er overbooket og jeg ikke kan få plads mm. ?

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net