Kontanter - Rejsevaluta

Rede penge på lommen er altid godt - og trist ikke at have, når du passerer et spændende lokalt marked eller en iskiosk i den bagende sol. Men sørg for aldrig at have store summer på dig, eller for den sags skyld til opbevaring på hotelværelset eller i bilen, da det gør dig sårbar over for tyveri. Mange forsikringsselskaber har et loft over, hvor mange kontanter de dækker, selvom du har fulgt de gængse retningslinier, såsom at "råbe tyven an" eller opbevare dine kontanter i et "forsvarligt aflåst" lokale.

Hvis rejsen går til et europæisk land som benytter Euro, er du bedst tjent med at have vekslet hjemmefra. I takt med Euroens indførelse har mange banker/veksel bureauer reduceret deres udbud af valuta til kun at gælde store valutaer såsom Euro, Dollar og Pund. Alternativt er det en god ide at have et kreditkort med.

Når du veksler på rejsen, kan du roligt benytte de etablerede vekslebureauer som X-change og Forex, som ofte er de billigste. Banker eller lufthavne er også et udmærket sted, hvor du kan veksle under ordnede forhold. Hotellerne derimod har det med at lægge ekstra gebyrer på kursen.

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net