Visum

Visum er en indrejsetilladelse, som kræves af visse lande. Tilladelsen stemples i passet af pågældende lands ambassade eller konsulat. Nogle gange skal visum ordnes hjemmefra, andre gange ved ankomst til landet. Selvom det er kutyme, at rejseagenten informerer kunden om eventuelle visumkrav, vil jeg kraftigt anbefale, at du selv checker efter. På Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk rubrik "Hjælp i udlandet" kan du ved at klikke ind på det pågældende land få svarene, eller du kan kontakte ministeriet telefonisk: 3392 0000.

Vær opmærksom på, at udstedelse af et visum, som skal foreligge inden afrejse, godt kan tage et par uger, ikke mindst hvis pågældende land ikke har en repræsentation i Danmark, Eksempelvis skal visa til Sri Lanka og Madagaskar udstedes i Stockholm.

En del lande kræver, at du kan fremvise returbillet og tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af omkostninger, mens du er i landet - før de vil udstede visum. Denne kontrol, som også kan forekomme ved paskontrollen på rejsemålet, er især møntet på ungdoms- og rygsækrejsende.

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net