Kæledyr og flyrejser

Langt de fleste flyselskaber tillader, at kæledyr kan følge deres ejere på flyrejsen. Kæledyr omfatter normalt kun hunde og katte, som enten kan medbringes i kabinen eller tjekkes ind sammen med din bagage. Andre dyr skal sendes som fragt. Hvis kæledyret skal i kabinen, vil du som regel være underlagt de samme regler for vægt og mål, som hvis der var tale om håndbagage - dvs. rottweileren må blive hjemme eller sendes som bagage i lastrummet. Tasken eller buret, som du transporterer dyret i, skal være tæt, så ingen væsker kan sive ud, men skal samtidig give dyret mulighed for rigelig ventilation. For kæledyret skal der ikke udstedes en billet, men dog betales en pris. Hos nogle selskaber ligger prisen fast, mens andre takserer prisen ud fra dyrets vægt, på samme vilkår som ved overvægtsbagage.

Når kæledyret sendes som bagage, skal det være i en godkendt transportkasse, som skal være stor nok til, at dyret kan stå oprejst. Kasserne kan blandt andet købes hos flyselskaberne - priserne ligger fra 400-1500 kr. alt efter størrelse. Dyr i lastrummet inkluderes ikke i den gratis bagagekvote, men betales i lighed med dyr i kabinen efter en fast takst, eller til de priser som gælder for overvægtsbagage. Når dit kæledyr sendes som bagage, skal du være opmærksom på følgende:

  • Sørg for at dyret har vænnet sig til kassen.
  • Brug kun beroligende medicin efter samråd med en dyrlæge.
  • Giv kun ganske lidt føde de sidste 6 timer før afgang.

Uanset om dyret følger dig i kabinen eller sendes via lastrummet, skal du have reserveret en plads, da det er begrænset, hvor mange dyr selskabet vil have ombord pr. flyvning. Her gælder først til mølle princippet.

Flyselskabernes krav er, at du kan fremvise en helbredserklæring, som er underskrevet af en dyrlæge indenfor de sidste 10 dage, og at dyret ikke må være under 8 uger gammelt. Hvis du rejser til udlandet med dit kæledyr, skal du være meget opmærksom på, at dyret opfylder pågældende lands krav til vaccinationer og helbredscertifikater - regelsættene kan være særdeles komplicerede, og nogle lande tillader slet ikke indrejse, når du har et dyr med. På fødevaredirektoratets hjemmeside Rejse med kæledyr kan du læse om de forskellige landes indførselsregler for hunde og katte.

© Copyright 2008-2014 Rejser.Net