Sygeforsikring

Rejser indenfor Europa
Ved rejser indenfor Europa, inklusiv Rusland frem til Uralbjergene samt alle lande med kystlinie til middelhavet, er du dækket af den offentlige sygesikring, såfremt rejsens formål enten er ferie eller studie, og at rejsens varighed ikke overstiger en måned. Er rejsens varighed over en måned, skal du tegne en "privat" sygeforsikring, som dækker perioden efter den første måned.

Sygesikringen dækker almindelig lægehjælp, ordineret medicin samt ophold på sygehus. Ligeledes dækkes lægeordineret hjemtransport for dig og eventuelle børn under 16 år, men ikke for andre pårørende. Hvis du ønsker, at den øvrige familie skal kunne følge dig på hjemtransporten, eller kunne tilkaldes hjemmefra, kan du supplere din offentlige sygesikring med en privattegnet sygeledsagelses/tilkaldeforsikring. For fyldestgørende information anbefaler jeg, at du læser pjecen "Rejsesygesikringen", som fås hos lægen, på biblioteket og hos rejsebureauer. Husk altid at medbringe det gule sygesikringskort ved rejser i Europa. På dets bagside er anført et 24 timers telefonnummer, som du skal ringe til i tilfælde af tilskadekomst.

Rejser udenfor Europa
Ved rejser udenfor Europa, hvor du ikke er dækket af den offentlige sygeforsikring, bør du aldrig rejse uden en sygeforsikring, som dækker lægehjælp, medicin, hospitalsindlæggelse og hjemtransport. Forsikringerne fås som regel med flere dækningsgrader, fx om du er dækket for 1.000.000 eller blot 500.000 kr. til hospitalsudgifter. Typisk vil sygeforsikringen også kunne vælges med forskellige tillæg, som dækker udgifter til ledsagerservice eller tilkaldelse af pårørende.

> Ved rejser til USA, som både ligger langt væk, og som har svimlende høje priser på hospitalsindlæggelse, bør du eksempelvis vælge den højeste dækning. Kort sagt, gå aldrig på kompromis med dækningsgraden af din sygeforsikring - hellere for meget end for lidt.

OBS: Hverken offentlige eller private sygeforsikringer dækker udgifterne til behandling for kroniske lidelser eller sygdom, som var tilstede før afrejsen.
OBS: Når din sygeforsikring omhandler "hele" familien - så undersøg, om der udelukkende menes den biologiske familie eller om "paprelationer" også omfattes, det gælder for eksempel en sammenbragt børneflok fra tidligere ægteskab.
© Copyright 2008-2014 Rejser.Net