Vaccinationer

Markedet for at rådgive om og udføre vaccinationer er i fri konkurrence blandt landets praktiserende læger og klinikker, som eksempelvis Udlandsvaccinationen (Statens Serumsinstitut - København), De Rejsemedicinske Klinikker (Århus og Odense) samt Danske Lægers Vaccinations Service (København).

Priserne på vaccinationer svinger blandt udbyderne indenfor en 15-20%, det samme gør rådgivningen om, hvilke vaccinationer der er påkrævet, fordi lægerne har forskellige holdninger til, hvordan den reelle smittefare står i forhold til rimeligheden i at vaccinere, herunder de bivirkninger som ofte medfølger. En vigtig faktor i den sammenhæng er, at du gør lægen opmærksom på, om du rejser primitivt ude blandt landbefolkningerne, eller om du er "luksus" turist på bytur. Nødvendigheden af vaccinationer er også afhængig af epidemiers opblussen og dvale og kan indenfor et land været skarpt adskilt af regionale områder. Generelt kan det anbefales, at du er vaccineret mod difteri og stivkrampe, uanset hvor du rejser. Yderligere vaccinationer er ikke påkrævet ved rejser i Vesteuropa eller til Nordamerika.

For konkret og opdateret information, skal du kontakte din læge eller Statens Serum Institut - gerne så snart rejseplanen er lagt, idet mange vaccinationer skal påbegyndes flere uger i forvejen. Seruminstituttet har en udmærket hjemmeside www.vaccination.dk ,hvor du selv kan orientere dig og evt. bestille tid til en konsultation - du kan også kontakte instituttet på tlf.: 3268 8181

TIP: Hvis I er en familie, som skal rejse til primitive egne af kloden i længere tid, kan der være mange penge at spare ved at få vaccinationerne foretaget i Sverige, hvor priserne ligger 20-30% under de danske. Kontakt eventuelt: Vaccinationsservice i Malmø på tlf: 0046 40121818
TIP: Flere rejseforsikringsudbydere samarbejder med udvalgte vaccinationsklinikker. Skal du vaccineres, så check hos dit rejseforsikringsselskab, om de har nogle partnere, der yder rabat på vaccination.
© Copyright 2008-2014 Rejser.Net